Zonbescherming

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 11:56

De zomermaanden komen eraan en het begint buiten al lekker zonnig weer te worden. Goede bescherming van de huid is daarom nu extra belangrijk. Dit kun je doen met een SPF 30 of SPF 50+. Benieuwd naar het "technische" verhaal achter beide SPF's? Let's break it down!

Anti-Aging Protect Cream SPF-30 / € 31,50

In de Anti-Aging Protect Cream SPF-30 is Zinc Oxide verwerkt. Zinc Oxide is moeilijk oplosbaar, vooral in vetten. Het wordt vaak gebruikt in minerale make-up vanwege zijn witte poederconsistentie. Om het in een crème op te lossen, is veel water nodig, samen met glycerine om het goed te mengen en witte uitslag te voorkomen. In de SPF 30 van Salonnepro is ervoor gekozen om Cetearyl Alcohol te gebruiken als emulgator, een natuurlijke stof met terug-vettende eigenschappen, die de Zinc oplost en de crème alcoholvrij houdt. Ondanks de naam, is cetearyl alcohol géén alcohol (ethanol). De crèmes mogen daarom nog steeds als alcoholvrij geclaimd worden.

Anti-Aging Protect Cream SPF-50+ / € 32,50

De Anti-Aging Protect SPF-50+ bevat slechts 4,2% zonnefactor-ingrediënten, waarvan 2,7% minerale factor. Met slechts 1,5% synthetische factors wordt de belasting op de huid aanzienlijk verminderd en kan een hoge factor gerealiseerd worden met lage percentages. Ingekapselde filters in liposomen versterken elkaar wanneer ze op de huid worden aangebracht. Dit laat extra "ruimte" in de crème over voor huidverbeterende ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E en hyaluronzuur om de huid te beschermen en te verbeteren.

In beide SPF's van Salonnepro zijn naast zonnefilters ook beschermde antioxidanten toegevoegd. Hierdoor is de creme ook geschikt om te gebruiken als dagverzorging. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.